Guns N’ Rosesin paluu

Guns N’ Roses

Jokainen 80-luvun lopulla nuoruuttansa elänyt sähköistyy edelleen, kun Paradise Cityn sävel alkaa soida. Se tuo mukanaan muistoja ajalta, jolloin rockin suunnannäyttäjänä toimi kuriton, mutta lahjakas Axl Rosesin johtama yhtye. Guns N’ Roses sai aikaan kaikissa tunteita. Sitä oli helppo rakastaa, mutta myös vihata.

Missä tahansa yhtye liikkuikin, sai se aikaan kohu-uutisia. Yhtye tuntui tekevän kaiken aina sata lasissa, sillä se räyhäsi ja riehui. Bändi veti pitkiä kiertueita ja tuotti hillittömiä tupla-albumeita. Guns N’ Roses on jo kaivanut paikkansa rockin historiaan, ja sen hittibiisit ovat nousseet ikivihreiksi. Solisti Rosen aggressiivinen lavashow ja Slashin kitarasoolot ovat osa legendaa.

Yhtyeen paluu nousi heti lehtien palstoille. Myrskyisistä väleistään ja rankasta keikkaelämästä tunnettu bändi teki paluun viime vuonna. Fanit osoittivat, että 90-luvun tunnetuilla rokkikukoilla on edelleen kysyntää.

Paluu kannatti

Yhtyeen konsertteihin on myyty lippuja huikealla tahdilla. Ensi kesänä bändiä odotetaan keikalle myös Suomeen, jossa Guns N’ Roses esiintyy Hämeenlinnassa heinäkuun ensimmäisenä päivänä 2017. Yhtye on päättänyt tykittää nyt täysillä, kun rauta on kuumaa.

Paluun aikoihin julkaistiin myös Guns N’ Rosesin nimeä kantava slotti, joka on yksi nettikasinoiden suosituimpia kolikkopelejä. Pelissä kuullaan bändin klassikoita, kun taas symbolit noudattelevat bändille tuttuja kuvioita henkilöineen. Pelissä aseiden ja ruusujen tunnelma toimii hienosti, kun taas scatterit ja mielenkiintoiset erikoisominaisuudet pitävät vireen hyvin yllä. Peli onkin verkossa tarjolla monissa paikoissa.

Ennen bändin saapumista Suomeen kannattaa fiilistellä kolikkopelin lisäksi vanhoilla biiseillä. Yhtyeen Appetite for Destruction -albumi kuuluu rockin historian merkittävimpien albumien joukkoon. Suosituimmat kappaleet kuten Welcome to the Jungle, Paradise City, Sweet Child O’Mine ja November Rain saavat edelleen jalan vispaamaan.

Yhtyeen musiikkia löytyy myös elokuvista, kuten Tom Cruisen tähdittämästä elokuvasta Days of Thunder, jossa kuullaan Bob Dylanin Knockin’ on Heaven’s Door -biisistä yhtyeen hieno versio. Lavalle paluun tehnyt kolmikko on kerryttänyt ympärilleen ikävuosia, mutta musiikin palo on säilynyt. Tunnelma vetää taatusti puoleensa vanhoja faneja sekä heitä, jotka kuulevat bändistä ensi kertaa. Antaa rockin soida, show alkakoon!