Legendaariset hard rock -laulajat

Parhaista hard rock -laulajista saisi baaripöydässä helposti aikaan yhtä kiivaan keskustelun kuin parhaista bändeistäkin. Toisaalta menestyneimmät artistit menestyivät syystä: he löysivät oman saundinsa ja oman kohdeyleisönsä, mutta myöskään laulajan, joka on usein bändin keulakuva, merkitystä ei pidä vähätellä. Mitä olisi ollut Black Sabbath ilman Ozzy Osbournea tai Guns N’ Roses ilman Axl Rosea?

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne on yksi Black Sabbathin perustajista. Yhtye vaikutti suuresti hard rockin kehittymiseen 70-luvulla. Bändin elämäntavat olivat varsin huumehuuruiset, ja Ozzy erotettiin yhtyeestä vuonna 1979 liiallisen päihteidenkäytön vuoksi. Tämä ei kuitenkaan hidastanut hänen vauhtiaan, ja soolourasta tuli varsin menestyksekäs. Myöhemmin Ozzysta tuli myös tv-tähti oman reality-sarjansa myötä.

Alice Cooper

Toinen legendaarinen hard rock -vokalisti on Alice Cooper. Taiteilijanimeä käyttävä muusikko esiintyy lavalla vahvasti maskeerattuna, ja hänen keikoillaan voi nähdä giljotiineja, sähkötuoleja, tekoverta ja boa-käärmeitä. Cooperin vaikutus genren kehitykseen on ollut merkittävä. Hard rockin lisäksi Cooperin vuosikymmenten pituisella uralla on ollut mukana myös heavy metallin, taiderokin ja new waven elementtejä.

Klaus Meine

Klaus Meine on ollut Scorpionsin laulaja vuodesta 1970. Hän on tunnettu vahvasta ja kirkkaasta tenoriäänestään. Vokaalien lisäksi Meine on myös kirjoittanut suurimman osan Scorpionsin kappaleista. Vuonna 1981 Meine oli menettää äänensä, ja lääkärit suosittelivat alanvaihtoa, mutta leikkauksien ja kuntoutuksien avulla ääni saatiin takaisin kuntoon ja bändi saattoi jatkaa menestystarinaansa. Sivultamme löydät myös artikkelin Kuuluisia hard rock -yhtyeitä, josta voit lukea lisää Scorpionsista ja muista suuruuksista.

Axl Rose

Guns N’ Roses oli maineensa huipulla noin vuosikymmenen ajan 80- ja 90-lukujen vaihteessa. Axl Rose on yhtyeen laulaja ja perustajajäsen, ja hänen ulkoinen tyylinsä, käheä lauluäänensä ja lavakarismansa epäilemättä vaikuttivat bändin menestykseen. Ainoana alkuperäisjäsenenä Rose on jatkanut bändin nimen käyttöä ja julkaisi 15 vuoden tauon jälkeen uuden levyn, Chinese Democracyn, vuonna 2008 ristiriitaisen vastaanoton saattelemana.