Musiikki pelikaverina pokerissa

Lady Gagan Pokerface ei välttämättä ole kaikkein parhain kappale pokeriturnauksessa, mutta monet pelaajat todellakin kuluttavat pelimerkkiensä lisäksi myös musiikkia. Vaikka teknisten laitteiden käyttöä ei tietyissä tapauksissa katsota hyvällä varsinaisissa kivijalkakasinoissa, pitkissä pokeriotteluissa ei ole mitenkään poikkeuksellista, että osa korttihaista keskittyy pelaamiseen luurit korvillaan. Musiikilla on tutkitusti merkittäviä vaikutuksia, jotka voivat edesauttaa jopa voittamisessa.

Kyvyt tekevät mestarin, musiikki auttaa

Musiikin positiivisista vaikutuksista on tehty useita tutkimuksia. Tutkimustuloksista huolimattakin käyttäjäkokemus on tärkein indikaattori musiikin tehovoimasta. Siinä missä musiikkivalinnat voivat auttaa niin kivunlievityksessä, mielialojen säätelyssä kuin valmistautumisessa tuleviin suorituksiin, itsesuggestio ei korvaa opittuja taitoja. Niinpä musiikin kuuntelu sinänsä ei tietenkään tee kenestäkään pokeritaituria, vaan siihen on hyvä hakea pelineuvoja käytännön vinkeistä. Osaavat pokeripelurit pystyvät keskittymään paremmin omaan suoritukseensa sulkemalla ulkopuolisia häiriötekijöitä pois esimerkiksi musiikin kuuntelulla. Samalla henkilökohtaiset suosikit ohjailevat pelaajan viretilaa. Mieli on pokerinpelaajan työväline ja valttikortti, musiikki stimulantti. Voittaminen on paljolti kiinni myös asenteesta; tahtotilasta, jota oikeat musiikkivalinnat ohjaavat ja vahvistavat.

Miksi musiikki voi auttaa pokerinpelaajaakin?

Musiikin voimallisuuden lisäksi myös kappaleen sanoma auttaa ihmisiä psyykkaamaan itsensä tulevaan suoritukseen ja antaa voimaa sen läpiviemiseen. Musiikin virittäessä kuulijan erilaisiin mielentiloihin keho reagoi eri tavoilla. Rauhallinen musiikki tunnetusti hidastaa sykettä ja tyynnyttää. Samalla periaatteella musiikin rytmi motivoi liikkumaan. Kappaleiden tunteminen auttaa rytmittämään liikkumisen lisäksi myös ajankäyttöä ja arvioimaan ajan kulua.

Pokerikilpailussa musiikilla on monta tehtävää: estää pelaajaa pitkästymästä, pitää seuraa, auttaa keskittymään ja parantaa voitonmahdollisuuksia vahvistamalla pelaajan itsevarmuutta. Etenkin bassoäänten kerrotaan vahvistavan kuulijan voimantunteita.

Mitä musiikkia pokerinpelaajat kuuntelevat?

Pokerinpelaajan kuulokkeista voi tosiaan virrata metallimusiikkia ja sankariheviä, mutta aivan yhtä hyvin Enyaa tai Säkkijärven polkkaa. Rokkikukon pokerimittelö saattaa taittua paremmin, kun luureista kajahtaa legendaarisen Motörheadin Ace of Spades. Keskittyminen omissa kotioloissa nettipokeria pelatessa ei välttämättä vaadi lainkaan taustahälyä tai soittolistaa, mutta pakollista musiikin kuuntelu ei tietenkään ole varsinaisissa pokeriturnauksissakaan. Hankalinta peliin keskittyminen onkin varmasti niillä, jotka tarvitsevat täydellistä hiljaisuutta yltääkseen optimaaliseen taistelutilaan. Silloin hälyyn totuttelu tekee mestarin.